Congresul Industria Cărnii - 14 aprilie 2016

Congresul Industria Cărnii - 14 aprilie 2016

COMUNICAT DE PRESÄ‚

„VIITORUL industriei cărnii... ASTÄ‚ZI”

 

 

BucureÅŸti, 5 Aprilie 2016

 

CONGRESUL INDUSTRIA CÄ‚RNII este un eveniment de excepÅ£ie marca INDUSTRIA CÄ‚RNII.RO ÅŸi reuneÅŸte pe 14 Aprilie 2016, la Rin Grand Hotel în sala BucureÅŸti, cei mai buni specialiÅŸti din agricultură, zootehnie ÅŸi industrie alimentară.

Aflat la cea de‐a V‐a ediÅ£ie, evenimentul poartă titulatura „VIITORUL industriei cărnii... ASTÄ‚ZI” ÅŸi aduce în prim plan un mesaj care îndeamnă la solidaritate în industria alimentară din România, din perspectiva reducerii taxelor de raft într-o perioadă de criză pentru producătorii români. Cu acest prilej, revista de specialitate INDUSTRIA CARNII.RO  lansează Campania  “Tăiem taxele de raft” având drept scop sensibilizarea tuturor părÅ£ilor  implicate în comerÅ£ul cu produse agroalimentare pe piaÅ£a din România, începând cu autorităţile statului,  retaileri, producători,  procesatori  ÅŸi furnizori, până la consumatorii români.

O astfel de măsură ar sprijini producătorii români aflaÅ£i într-o situaÅ£ie dificilă pe fondul embargoului Rusiei, care a creat dezechilibre majore pe toate pieÅ£ele statelor europene. În acelaÅŸi timp se impune o abordare corectă a pieÅ£ei, oferind ÅŸanse egale în raport cu producătorii europeni listaÅ£i în marile lanÅ£uri de retail prezente în România, astfel încât consumatorii să beneficieze la rândul lor de produse proaspete de calitate pe lanÅ£ul scurt de aprovizionare, cu o trasabilitate clară, conform normelor europene de securitate alimentară.

O negociere transparentă ÅŸi asigurarea unor spaÅ£ii de expunere dedicate produselor româneÅŸti este singura ÅŸansă de supravieÅ£uire a producătorilor locali, obligaÅ£i astăzi să închidă unităţile de producÅ£ie ÅŸi să-ÅŸi declare falimentul din cauza unor reglementări stufoase ÅŸi permisive. Întreg sectorul agroindustrial aÅŸteaptă o implicare din partea autorităţilor statului, o măsură care să echilibreze comerÅ£ul la nivelul pieÅ£ei locale, astfel încât producătorii români de alimente să vândă, nu doar sub costul de producÅ£ie, ci produse de calitate la un preÅ£ corect faţă de consumatorul român.

Aproximativ 1,6 milioane de români depind de veniturile din agricultură ÅŸi industria alimentară, iar aceste sectoare contribuie cu aproximativ 4% la PIB. Conform datelor furnizate de AsociaÅ£ia Română a Cărnii, în ultimii 17 ani, companiile membre au făcut investiÅ£ii de peste 500 milioane euro, lucrează cu sisteme de calitate IFS, Lean Six Sigma, care implică proceduri de management ÅŸi de control al calităţii ÅŸi siguranÅ£ei alimentare complexe.

  Toate acestea au făcut ca industria cărnii din România să pună în piaţă produse de o calitate superioară, evidenÅ£iindu-se cu cele mai noi tehnologii, cei mai buni specialiÅŸti ÅŸi cele mai exigente standarde de calitate, uneori mult peste unele unităţi de producÅ£ie din ţările din vestul Europei. Realităţile industriei cărnii din România, dar ÅŸi situaÅ£ia întregului sector agroalimentar vor fi dezbătute de cei mai importanÅ£i lideri de piaţă din domeniu, alături de cele mai reprezentative instituÅ£ii ale statului ÅŸi reprezentanÅ£ii asociaÅ£iilor profesionale.

Pentru detalii ÅŸi confirmările speakerilor prezenÅ£i în cadrul evenimentului vă rugăm consultaÅ£i programul actualizat pe site-ul http://www.industriacarnii.ro/evenimente/congres-ic-2016

 

Contact:  Alina Constantin – tel: 0736.622.656 / e-mail: alina@industriacarnii.ro

 

AGERPRESS