Meat&Milk 2015 : Avem TVA de 9%. Ce facem cu el?

Meat&Milk 2015 : Avem TVA de 9%. Ce facem cu el?

Vestea bună este că, începând din iunie se reduce TVA-ul la produsele alimentare, la 9%.

Vestea rea, care a prins deja contur, este aceea că unele supermarket-uri au mărit preţurile, pentru a avea apoi de unde să le reducă.

Există perspective ca fermierii dar şi procesatorii să aibă o producţie mai mare, în urma acestei relaxări finanicare?

Consumatorii deja susţin că scăderea preţurilor nu s-ar simţi în buzunarele lor.

Există perspective, în aceste condiţii să asistăm la o creştere adevărată a consumului sau nu?

 

Răspunsul la aceste întrebări, dar nu numai, îl vom afla, joi, 4 iunie,  în cadrul mesei rotunde, împreună cu invitaţii şi participanţii  la Expo-Conferinţa Internaţională Meat&Milk, eveniment care va fi găzduit de Hotel Alpin din Poiana Braşov, sub titlul “POLITICI DE SPRIJIN, RETEHNOLOGIZARE, PERFORMANŢĂ- priorităţi pentru ieşirea din impas.

 

Cum orice afacere este determinată de volumul vânzărilor, relaţia biunivocă dintre retail şi furnizori trebuie să fie conturată şi construită de pe poziţii egale, care să permită ambilor jucători, accesul la profit. În ce măsură poate fi îmbunătăţit acest parteneriat şi cât de puternică este poziţia concurenţială a hipermarketurilor, în raport cu producătorii,  toate acestea vor constitui puncte cheie ale dezbaterii.

 

Dezbaterea va fi sustinuta de speakeri de prestigiu: Radu Timis-Preşedinte ARC, Dorin Cojocaru-Preşedinte APRIL, Ioan Ladosi-Preşedinte APCPR, Claudiu Frânc-Preşedinte FCBR, Florin Căpăţână-Vicepreşedinte AMRCR, Laurenţiu Rebega-Europarlamentar.

 

Fireşte, dialogul cu asistenţa va fi cât se poate de viu şi benefic, pentru conturarea celor mai inspirate propuneri pentru viitor.

Pentru mai multe informaţii, accesaţi site-ul www.meat-milk.ro

 

 

AGERPRESS