Congresul Industria Cărnii - 14 aprilie 2016

Congresul Industria Cărnii - 14 aprilie 2016

COMUNICAT DE PRESĂ

„VIITORUL industriei cărnii... ASTĂZI”

 

 

București, 5 Aprilie 2016

 

CONGRESUL INDUSTRIA CĂRNII este un eveniment de excepție marca INDUSTRIA CĂRNII.RO și reunește pe 14 Aprilie 2016, la Rin Grand Hotel în sala București, cei mai buni specialiști din agricultură, zootehnie și industrie alimentară.

Aflat la cea dea Va ediție, evenimentul poartă titulatura „VIITORUL industriei cărnii... ASTĂZI” și aduce în prim plan un mesaj care îndeamnă la solidaritate în industria alimentară din România, din perspectiva reducerii taxelor de raft într-o perioadă de criză pentru producătorii români. Cu acest prilej, revista de specialitate INDUSTRIA CARNII.RO  lansează Campania  “Tăiem taxele de raft” având drept scop sensibilizarea tuturor părților  implicate în comerțul cu produse agroalimentare pe piața din România, începând cu autoritățile statului,  retaileri, producători,  procesatori  și furnizori, până la consumatorii români.

O astfel de măsură ar sprijini producătorii români aflați într-o situație dificilă pe fondul embargoului Rusiei, care a creat dezechilibre majore pe toate piețele statelor europene. În același timp se impune o abordare corectă a pieței, oferind șanse egale în raport cu producătorii europeni listați în marile lanțuri de retail prezente în România, astfel încât consumatorii să beneficieze la rândul lor de produse proaspete de calitate pe lanțul scurt de aprovizionare, cu o trasabilitate clară, conform normelor europene de securitate alimentară.

O negociere transparentă și asigurarea unor spații de expunere dedicate produselor românești este singura șansă de supraviețuire a producătorilor locali, obligați astăzi să închidă unitățile de producție și să-și declare falimentul din cauza unor reglementări stufoase și permisive. Întreg sectorul agroindustrial așteaptă o implicare din partea autorităților statului, o măsură care să echilibreze comerțul la nivelul pieței locale, astfel încât producătorii români de alimente să vândă, nu doar sub costul de producție, ci produse de calitate la un preț corect față de consumatorul român.

Aproximativ 1,6 milioane de români depind de veniturile din agricultură și industria alimentară, iar aceste sectoare contribuie cu aproximativ 4% la PIB. Conform datelor furnizate de Asociația Română a Cărnii, în ultimii 17 ani, companiile membre au făcut investiții de peste 500 milioane euro, lucrează cu sisteme de calitate IFS, Lean Six Sigma, care implică proceduri de management și de control al calității și siguranței alimentare complexe.

  Toate acestea au făcut ca industria cărnii din România să pună în piață produse de o calitate superioară, evidențiindu-se cu cele mai noi tehnologii, cei mai buni specialiști și cele mai exigente standarde de calitate, uneori mult peste unele unități de producție din țările din vestul Europei. Realitățile industriei cărnii din România, dar și situația întregului sector agroalimentar vor fi dezbătute de cei mai importanți lideri de piață din domeniu, alături de cele mai reprezentative instituții ale statului și reprezentanții asociațiilor profesionale.

Pentru detalii și confirmările speakerilor prezenți în cadrul evenimentului vă rugăm consultați programul actualizat pe site-ul http://www.industriacarnii.ro/evenimente/congres-ic-2016

 

Contact:  Alina Constantin – tel: 0736.622.656 / e-mail: alina@industriacarnii.ro

 

AGERPRESS