Fabrica de Carne : S-a semnat Declarația pentru Bunăstarea animalelor la nivel european

Fabrica de Carne : S-a semnat Declarația pentru Bunăstarea animalelor la nivel european

S-a semnat Declarația pentru Bunăstarea animalelor la nivel european

Autor: Alexandru Peligrad

miercuri, 17 decembrie, 2014

 

 SURSA :Fabrica de Carne

http://www.fabricadecarne.ro/s-semnat-declaratia-pentru-bunastarea-animalelor-la-nivel-european

 

 La începutul acestei săptămâni, în Olanda, s-a semnat Declarația pentru Bunăstarea animalelor la nivel european. Astfel, miniștrii agriculturii din Germania, Danemarca și Olanda au semnat în această săptămână o declarație privind îmbunătățirea bunăstării animalelor la nivel european.

 Ministrul German al Agriculturii Christian Schmidt, omologul său olandez Sharon Dijksma și ministrul danez al Agriculturii Dan Jørgensen au semnat o declarație în orașul olandez de Vught la 14 decembrie, prin care au solicitat Comisiei Europene să acorde chestiunilor legate de bunăstarea animalelor o mai mare importanță.

Schmidt a spus că: ”Scopul acestei acțiuni este acela de a face din bunăstarea animalelor o prioritate în UE. Ne vom uni forțele și vom lucra împreună în viitor pentru a îmbunătăți bunăstarea animalelor. Scopul meu este ca standardele ridicate de bunăstare animală să devină un brand comercial european. Bunăstarea animalelor ar trebui să fie, de asemenea parte integrantă a acordurilor comerciale și o continuă preocupare pentru Organizația Mondială a Comerțului.”

De asemenea, Schmidt a solicitat ca mai multe state membre să adere la declarația prin care cele trei țări au anunțat că vor conlucra mai strâns în domenii precum cercetarea cu privire la bunăstarea animalelor, sistemele de creștere și promovarea exemplelor de bune practici.

”Uniunea Europeană trebuie să continue să pună bunăstarea animalelor în prim-plan și să găsească modalități de conștientizare a subiectului legat de bunăstarea animalelor la nivel internațional”, a continuat acesta.

Semnarea declarației  a fost salutată de Eurogroup for Animals. Directorul acestei organizației pentru protecția animalelor, Reineke Hameleers a spus că: ”Declarația este un semnal clar că mai multe state membre importante văd necesitatea ca UE să acționeze pentru îmbunătățirea bunăstării animalelor”.

”Noi agreăm lista lor de acțiuni și credem că acest lucru va fi primul pas într-un plan de acțiune concret pentru a impune schimbarea pentru animalele din Europa. Facem un apel la cei trei miniștri, să țină seama și de acțiunile care ar trebui demarate pentru a îmbunătăți și bunăstarea animalelor sălbatice”. Eurogroup a adăugat că se bazează pe faptul că cele trei țări vor trece la acțiuni concrete, fără a mai aștepta ca și alte țări membre ale UE să adere la respectiva declarație.” 

 

Notă APCPR : Accesând link-ul de mai jos, puteți consulta textul integral al declarației, în limba engleză

 

http://fvm.dk/fileadmin/user_upload/FVM.dk/Nyhedsfiler/JointDeclarationOnAnimalWelfare.pdf

 

AGERPRESS