MADR: Lansare Masura 215 - Plati privind bunastarea animalelor

MADR: Lansare Masura 215 - Plati privind bunastarea animalelor

Comunicat de Presa MADR

 

În acest an, Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale i-a fost alocat cel mai mic buget din ultimii 20 de ani. În acest context exista riscul ca fermierii care dețin ferme de porci să nu mai primească ajutor pentru bunăstarea animalelor. Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin și-a asumat, în fața fermierilor, că va găsi cea mai bună soluție, astfel încât aceștia să își poată desfășura activitatea în cele mai bune condiții.

Astfel, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) a reușit, prin eforturile susținute ale specialiștilor, să aloce banii necesari fermierilor din fonduri europene și nu de la bugetul de stat care nu ar fi putut susține o astfel de alocare bugetară.

În acest sens, MADR lansează sesiunea de primire a cererilor de ajutor pentru Măsura 215 „Plăți privind bunăstarea animalelor” – pentru sectorul porcine, începând cu data de 16 iulie 2012.  Măsura, finanțată prin Axa 2 a PNDR 2007 - 2013, beneficiază de o alocare financiară de 154.878.049 Euro, aferentă perioadei de programare 2007 – 2013.

Pot beneficia de plățile acordate prin Măsura 215 exploatațiile comerciale din sectorul de creștere a porcinelor autorizate sanitar veterinar și exploatațiile comerciale de tip A specifice sectorului de creștere a porcinelor.

Data publicarii: 17-07-2012

Sursa : MADR

Detalii privind Masura 215- "Plati privind bunastarea animalelor" puteti obtine prin consultarea Programului National de Dezvoltare Rurala 2007-2013 - versiunea consolidata - mai 2012, pagina 305

 

PENTRU DEPUNEREA CERERILOR INITIALE PENTRU MASURA 215 -"PLATI PRIVIND BUNASTAREA ANIMALELOR" SOLICITANTII TREBUIE SA ACCESEZE APLICATIA PENTRU COMPLETAREA ONLINE A FORMULARELOR.

ACCESAREA APLICATIEI SE POATE FACE PE SITE-UL APIA : www.apia.org.ro

 

AGERPRESS