MADR : o noua sesiune de depunere cereri pentru M 215 incepand cu 14 ianuarie 2013

COMUNICAT DE PRESĂ

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale anunță lansarea începând cu data de 14.01.2013 a sesiunii de primire a cererilor de ajutor pentru Măsura 215 „Plăți privind bunăstarea animalelor” – pentru sectorul porcine.

Pachetele disponibile în cadrul acestei submăsuri sunt următoarele:

  • Pachetul 1 – Cresterea cu cel putin 10% a spatiului alocat disponibil fiecarui animal;
  • Pachetul 2 – Asigurarea a minimum 11 ore/zi lumină artificială cu o valoare a iluminării de 50 lux;
  • Pachetul 3 – Imbunatatirea conditiilor de bunastare a suinelor pe durata transportului;
  • Pachetul 4 – Corectarea nivelului nitriților și nitraților din apa;
  • Pachetul 5 – Reducerea noxelor cu 30 % față de nivelul minim obligatoriu prin menținerea în limite optime a parametrilor de microclimat;
  • Pachetul 6 – Îmbunătățirea condițiilor zonei de odihnă.

Beneficiarii plăților acordate în cadrul Măsurii 215 – sectorul porcine sunt exploatațiile comerciale din sectorul de creștere a porcinelor autorizate sanitar veterinar și exploatațiile comerciale de tip A specifice sectorului de creștere a porcinelor, care își asumă voluntar angajamente în favoarea bunăstării animalelor, în conformitate cu art. 40 din Regulamentul CE nr. 1698/2005.

Primirea cererilor de ajutor însoțite de declarațiile și angajamentele asumate de către beneficiari se face la centrele județene ale Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, respectiv al municipiului București, pe a cărui rază teritorială se află sediul social al beneficiarilor, în perioada 14.01.2013 – 15.02.2013. Perioada de depunere a cererilor de ajutor, formatul cererilor de ajutor și instrucțiunile de completare sunt disponibile pe site-ul APIA www.apia.org.ro.

Data publicarii: 14-01-2013

Nu exista imagini pentru acest document

Sursa : MADR

AGERPRESS