Meat&Milk 2015: Podmiljšak Matjaž, despre modelul Uniunii Cooperative de succes, din Slovenia

Meat&Milk 2015: Podmiljšak Matjaž, despre modelul Uniunii Cooperative de succes, din Slovenia

Meat Milk 2015:

Podmiljšak Matjaž, despre modelul Uniunii Cooperative de succes, din Slovenia

De ce fermierul român este reticent la ideea de cooperativă? Este vorba doar de o lipsă de informare sau sechelele din perioada comunistă își spun cuvântul mai pregnant decât am bănui? Cum au reușit fermierii sloveni să rezolve această problemă și să ajungă să facă performanță în UE?

La toate aceste întrebări, și nu numai, va răspunde dl Podmiljšak Matjaž, de la Cooperative Union of Slovenia, membră Copa-Cogeca, și invitat special al Expo-Conferinței Internaționale Meat&Milk, eveniment care va fi găzduit de Hotel Alpin din Poiana Brașov, în zilele de 3 și 4 iunie 2015.

Uniunea Cooperativelor din Slovenia este o organizație non-guvernamentală cu calitatea de membru voluntar.  Uniunea  unește 71 de cooperative agricole, silvicultură și piscicole . Cooperativele, membri ai Uniunii de Cooperare Slovenia, au mai mult de 15.500 de membri și 3.000 de angajați. Acestea generează venituri de peste 700 de milioane de euro pe an.

 

Documentare la Fabrica de nutrețuri Combinate a Complexului Europig SA

În programul infoTRIP, din ziua de 3 iunie, este programată vizitarea Fabricii de Nutrețuri Combinate a Complexului EUROPIG SA din cadrul Grupului Sergiana. Situat în comuna Åžercaia, Complexul ocupă o suprafata de 22 de hectare, însumând 32 de hale, cu o capacitate totală de peste 50.000 de capete/an.  

Abatorul din cadrul complexului Europig, care aparține Grupului Sergiana a fost pus în funcțiune în 2005 și înglobează investiții de peste 3,5 milioane de Euro, fiind construit și dotat conform normelor UE. Consecința directă a acestor investiții este licența de export obținută de Europig.

 

Modul de implementare a unui proiect start-up: ferma HONIGBERG LACTATE SRL

 

Sectiunea infoTRIP din 4 iunie, oferă oportunitatea vizitei de documentare la ferma HONIGBERG LACTATE SRL. Amplasată în comuna Harman, județul Brașov, ferma se află în stadiul de amenajare, urmând a fi utilată cu echipamente furnizate de GEA Farm Technologies, inclusiv o sală de muls tip Brăduleț, 2 X 6. Organizată după model german, ca fermă de familie, HONIGBERG LACTATE SRL este dimensionată pentru un efectiv de 80 de capete, rasa aleasă de domnul Marian Man, fiind Bălțata de tip german. Prin efectuarea vizitei de documentare, participanții pot vedea pe viu modul de implementare a unui proiect start-up.

 

Mai multe detalii, pe www.meat-milk.ro

 

 

 

AGERPRESS