OIE ACORDĂ ROMÂNIEI STATUTUL DE ȚARĂ LIBERĂ DE PESTĂ PORCINĂ CLASICĂ

OIE ACORDĂ ROMÂNIEI STATUTUL DE ȚARĂ LIBERĂ DE PESTĂ PORCINĂ CLASICĂ

AsociaÅ£ia Producătorilor de Carne de Porc din România salută decizia OrganizaÈ›iei Mondiale pentru Sănătatea Animalelor – OIE (World Organisation for Animal Health) de a acorda României statutul de È›ară liberă de pestă porcină clasică.


Felicităm autoritățile statului ÅŸi, deopotrivă, fermierii, care au demonstrat că, în România, fermele comerciale de creÅŸtere a porcilor au implementat È™i menÅ£in standarde sanitar veterinare înalte iar supravegherea, monitorizarea ÅŸi controlul în sectorul cărnii de porc sunt o garanÅ£ie pentru procesatorii, comercianÅ£ii È™i consumatorii din orice Å£ară.


Este rezultatul unui efort îndelungat din partea autorităților sanitare veterinare centrale È™i locale, a fermierilor, a medicilor veterinari din sectorul suin, de a implementa È™i aplica programe la nivel naÈ›ional sau personalizate, condiÈ›ii de biosecuritate È™i supraveghere în creÈ™terea, protecÅ£ia È™i circulaÈ›ia porcilor în tot sectorul suin prin care se asigură un status corespunzător de sănătate a animalelor È™i trasabilitatea cărnii de porc.


Pentru prima dată, după zece ani de restricÈ›ii, recunoaÈ™terea internaÈ›ională a României ca È›ară liberă de pestă porcină clasică reprezintă o È™ansă reală de dezvoltare a sectorului de creÈ™tere a porcilor.

 


Consiliul Director APCPR

PreÅŸedinte Ioan LadoÅŸi

 

AGERPRESS