APCPR salută legea 'COPA COGECA'

APCPR salută  legea 'COPA COGECA'

COMUNICAT DE PRESĂ


BUCUREȘTI, 02 MARTIE 2015


Asociația Producătorilor de Carne de Porc din România salută aprobarea în Camera Deputaților, cu unanimitate de voturi, a proiectului de lege prin care vor fi susținute financiar activitățile de reprezentare ale fermierilor români la nivel european.

Pentru membrii APCPR, aprobarea acestui proiect de lege a reprezentat un obiectiv strategic important al ultimilor trei ani. În actualul context de piață și având în vedere provocările viitoare privind bunăstarea animalelor, siguranța sanitară veterinară și alimentară, găsirea de noi piețe de desfacere, considerăm că, prin implicarea asociațiilor naționale de profil în dialogul european, parteneriatul dintre fermieri și autoritățile naționale se va consolida și va conduce la obținerea unor rezultate favorabile și adaptate sectorului de carne de porc din România.

Considerăm că aprobarea proiectului de act normativ răspunde demersurilor susținute de către asociația noastră împreună cu organizațiile partenere și suntem convinși că reprezintă un pas important pentru fermierii români.

Apreciem faptul că, prin această inițiativă, clasa politică a dat dovadă de maturitate și, indiferent de apartenența politică, a demonstrat că agricultura reprezintă un domeniu de importanță națională.


Consiliul Director APCPR

Președinte Ioan Ladoși

 

AGERPRESS