Condiția fermierului român în UE: Rol principal sau figurație?

Condiția fermierului român în UE: Rol principal sau figurație?

Meat&Milk:

 

Condiția fermierului român în UE: Rol principal sau figurație?

 

 

Cât de pregătit este fermierul roman să facă față concurenței pieței europene și nu numai?

Ce strategii de succes se impun a fi implementate, în condițiile în care fermierii români se află în coada clasamentului UE?

Cât de mult se pot adapta fermierii români pentru a reuși să devină jucători de marcă pe piața mondială?

Este oare  “modelul polonez” o țintă imposibil de atins?

 

Toate aceste subiecte fierbinți vor fi discutate miercuri, 3 iunie, în cadrul Expo Conferinței Internaționale Meat/Milk, de la Poiana Brașov, în cadrul dezbaterii “Condiția fermierului roman în UE: rol principal sau figurație?”

 

Din punct de vedere al producției de carne și lapte, fermierii români se află în coada clasamentelor Uniunii Europene. În continuare, necesarul de carne pentru procesare se obține apelându-se la importuri. Pe de altă parte, atât timp cât a funcționat sistemul cotelor de lapte, România nu a reușit niciodată să realizeze nivelul acordat. Toate aceste realități, care nu pot fi neglijate, vor fi dezbătute în cadrul unui dialog deschis și necesar.

 

La dezbatere vor participa Ioana Neghirlă, specialist în Sănătatea Animală a ANSVSA, Ioan Ladoși, președinte APCPR și Claudiu Frânc, președinte FCBR. Discuția va fi axată pe teme de ultimă oră: asigurarea condițiilor de sănătate și bunăstare animală, pașii care trebuie urmați pentru obținerea autorizației de export, identificarea de noi piețe externe pentru exportul animalelor vii, oportunitățile pe care le oferă actuala situație geo-politică.

 

Dl George Turtoi, Secretar de Stat in MADR, va susține o prezentare de impact, 'Accesarea noului PNDR de către fermieri', o bună ocazie pentru fermieri de a afla 'direct de la sursă' modalitățile prin care pot accesa fondurile europene și programele de sprijin pe care le pot accesa, conform noului PNDR.

 

În cadrul workshop-ului dedicat fermierilor, firma Cargill va susține o prezentare despre ultimele noutăți în materie de nutriție animal, firma GEA Farm va prezenta tehnologii de ultimă generație iar firma AB Energy va pleda pentru rolul fermelor sustenabile într-o agricultură performantă.

 

Pentru mai multe informații, accesați site-ul www.meat-milk.ro

 

AGERPRESS