Meat&Milk 2015 : Avem TVA de 9%. Ce facem cu el?

Meat&Milk 2015 : Avem TVA de 9%. Ce facem cu el?

Vestea bună este că, începând din iunie se reduce TVA-ul la produsele alimentare, la 9%.

Vestea rea, care a prins deja contur, este aceea că unele supermarket-uri au mărit prețurile, pentru a avea apoi de unde să le reducă.

Există perspective ca fermierii dar și procesatorii să aibă o producție mai mare, în urma acestei relaxări finanicare?

Consumatorii deja susțin că scăderea prețurilor nu s-ar simți în buzunarele lor.

Există perspective, în aceste condiții să asistăm la o creștere adevărată a consumului sau nu?

 

Răspunsul la aceste întrebări, dar nu numai, îl vom afla, joi, 4 iunie,  în cadrul mesei rotunde, împreună cu invitații și participanții  la Expo-Conferința Internațională Meat&Milk, eveniment care va fi găzduit de Hotel Alpin din Poiana Brașov, sub titlul “POLITICI DE SPRIJIN, RETEHNOLOGIZARE, PERFORMANÅ¢Ă- priorități pentru ieșirea din impas.

 

Cum orice afacere este determinată de volumul vânzărilor, relația biunivocă dintre retail și furnizori trebuie să fie conturată și construită de pe poziții egale, care să permită ambilor jucători, accesul la profit. În ce măsură poate fi îmbunătățit acest parteneriat și cât de puternică este poziția concurențială a hipermarketurilor, în raport cu producătorii,  toate acestea vor constitui puncte cheie ale dezbaterii.

 

Dezbaterea va fi sustinuta de speakeri de prestigiu: Radu Timis-Președinte ARC, Dorin Cojocaru-Președinte APRIL, Ioan Ladosi-Președinte APCPR, Claudiu Frânc-Președinte FCBR, Florin Căpățână-Vicepreședinte AMRCR, Laurențiu Rebega-Europarlamentar.

 

Firește, dialogul cu asistența va fi cât se poate de viu și benefic, pentru conturarea celor mai inspirate propuneri pentru viitor.

Pentru mai multe informații, accesați site-ul www.meat-milk.ro

 

 

AGERPRESS